3D 

“Gör din design levande – Skapa realistiska 3D-plagg och förverkliga och effektivisera dina koncept innan de går in i produktionsfasen“

 

Virtuell provframtagning

Revolutionera din designprocess med 3D-plaggsimulering. Bli mer effektiv, öka noggrannheten samt förkorta dina ledtider.

Att arbeta med CLO 3D erbjuder flera fördelar när det gäller att ta fram mönster och göra avprovningar från både ett design- och produktionsperspektiv. Här är några av de främsta fördelarna:

  1. Snabb och exakt prototypskapande: CLO 3D möjliggör snabb och realistisk prototypskapande i en digital miljö. Detta sparar tid och kostnader jämfört med att skapa fysiska prototyper. Du kan enkelt experimentera med olika designalternativ och snabbt se hur de ser ut i 3D.

  2. Förbättrad designprocess: Genom att arbeta i en digital 3D-miljö kan designers/konstruktörer visualisera och ändra designen i realtid. Detta ger möjlighet att utforska olika stilar, färger och material utan att behöva skapa flera fysiska prototyper. Det leder till bättre och mer genomtänkta designbeslut.

  3. Passform och komfort: CLO 3D gör det möjligt att skapa virtuella provdockor som representerar olika kroppsformer och storlekar. Detta hjälper till att säkerställa att kläderna passar för olika målgrupper. Du kan utföra avprovningar digitalt och göra nödvändiga justeringar innan du skapar fysiska plagg/prototyper.

  4. Minimerar material- och resursavfall: Genom att använda CLO 3D kan du optimera mönstret för att minimera spill av material. Detta är både kostnadsbesparande och miljövänligt, eftersom det minskar mängden textilavfall.

  5. Bättre kommunikation i produktionen: CLO 3D ger dig möjlighet att dela digitala mönster och prototyper med produktionsteam och tillverkare över hela världen. Detta underlättar kommunikationen och minskar risken för missförstånd och felaktig tillverkning.

  6. Ökad produktivitet: CLO 3D automatiserar många upprepande uppgifter, som att skapa mönster och skärmönster, vilket ökar produktiviteten inom design- och produktionsprocessen. Det frigör tid för designers att fokusera på kreativt arbete och innovation.

  7. Kostnadsbesparingar: Genom att eliminera behovet av att skapa flera fysiska prototyper och reducera materialavfall kan CLO 3D leda till betydande kostnadsbesparingar på lång sikt.

  8. Ökad konkurrenskraft: Genom att använda den senaste teknologin inom mode- och textilindustrin kan företag vara mer konkurrenskraftiga och snabbt anpassa sig till förändrade trender och kundkrav.

Sammanfattningsvis ger detta arbetssätt många fördelar när det gäller att ta fram mönster och göra avprovningar. Det främjar både kreativitet och effektivitet samtidigt som det minskar kostnader och miljöpåverkan.

Vill du lära dig att arbeta med CLO 3D? Vi utbildar och håller i kurser, kontakta oss för mer info.

Mönsterkonstruktion 3D

Plagget utvecklas genom en 3D-simulering i CLO 3D. Förändringar kan granskas direkt på mönstret, samt hur plagget eller mönsterdelarna anpassas till kroppen. Genom att använda denna metod förfinas designens kvalitet avsevärt, vilket möjliggör tidigare kontroll av silhuett och passform i designprocessen. Detta sparar även tid och resurser i prototyp-framtagningen.

Catwalk

Vi kan hjälpa er att ta fram presentationer i 3D, där din avatar till exempel kan gå en catwalk i dina virtuella plagg och visas upp och användas för en upphandling visas för en säljkår eller användas för din hemsida. Låter det intressant?
Hör dig till oss så berättar vi mer!