Om oss

Vi är en modern kreativ byrå som har modedesign och textil som våra främsta kompetenser. Vårt mål är att hitta och leverera lösningar som tar ditt företag till nästa nivå!

Vilka är vi då? – Jennifer Dutton och Erika Berg Levin, båda utbildade inom design, textil och sömnad. Därefter många års arbetslivserfarenhet (tillsammans över 40 år!) främst som designers inom segmenten: dam, herr, barn, samt underkläder och bad.

Vi har efter många år i textilbranschen skapat ett brett kontaktnät av samarbetspartners och leverantörer. Vi arbetar idag med olika typer av uppdrag, stora som små, från idé till färdig produkt eller utveckling av enstaka produkter/kollektioner. Vi kan bistå med helhetskoncept, trendanalyser, designuppdrag, ibland kanske bara vara behjälplig med produktion. Ja, helt enkelt det mesta inom vår textila bransch!
Hållbarhet, etik och miljö är viktiga frågor för oss och vi ser det som en självklarhet att jobba för en bättre framtid.

Varför välja oss? – Marknaden är i förändring, fler och fler ser stora fördelar med att anlita frilansande designer/produktutvecklare inom vårt segment. Kollektions/design arbetet är vanligtvis mer omfattande under vissa perioder om året och att det på så vis är mer kostnadseffektivt att arbeta i projekt.

Så här arbetar vi

Vårt samarbete börjar med en konsultation, där vi sitter ner och pratar om vad kunden har för behov. 

Därefter går vi vidare med ett uppstartsmöte, då vi diskuterar vad företaget och varumärket står för. Vi hittar gemensamt syfte/mål med projektet samt vad uppdraget ska innehålla och hur länge vi skall vara med i processen. Vissa kunder vill ha hjälp med endast skisser eller mönster medan andra vill ha hjälp med alla steg i skapandeprocessen, från idé- och planering till genomförande och uppföljning. Vi tycker det är viktigt att träffas och ha möten under projektet. Detta för att kunna säkerställa att vi når vårt uppsatta mål.

Kortfattat kan arbetsflödet se ut så här:

  • Uppstartsmöte; syfte/mål
  • Presentation av moodboards, färger, idéer på stilar och tyger
  • Genomgång av de första modellskisserna
  • Avstämningsmöte
  • Möte för avlämning samt uppstart av nytt projekt
  • Ev. uppföljning