Möt Teamet – Anna Kumler

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Anna Kumler, 3D visualiserare/projektledare

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?
Jag är utbildad Designtekniker, Mönsterkonstruktör och Herrskräddare och har jobbat inom modeindustrin i +25 år. Har har hunnit med att jobba inom textilproduktion i Borås i 2 år innan Oscar Jacobson flyttade sin stora produktion till Estland. Jag har bott i London under 3 år där jag jobbade som herrskräddare på Donna Karan och Emporio Armani samt på Savile Row. Efter flytt tillbaka till Sverige så har jag jobbat på Lindex i 21 års tid som Designtekniker på både Dam, Barn och Underkläder, har även jobbat som Produktionstekniker, utbildat i 2D och drivit processer och flera projekt inom det området. De senaste tre åren på Lindex har jag startat upp och jobbat som projektledare inom 3D innan jag startade mitt eget företag i våras. Nu delkonsultar jag på Fashion Factory med det fantastiska teamet där.

I övrigt är jag i grund och botten en do-er. Jag ser till att saker händer helt enkelt och jag tycker om att driva processer framåt.
Jag sitter med i styrelsen i IACDE Nordic och är med i eventgruppen där vårt nästa stora internationella event ”Merging bespoke tailoring with the digital world” kommer att vara IRL i Stockholm i slutet av september där merparten av alla svenska modeföretag samt många internationella kommer att ha representanter med på eventet. Vi hoppas på stor uppslutning.

Vilket är ditt expertområde?
Teknisk design inom 2D och 3D. Projektledare och utbildare inom både 2D och 3D, även om jag nu specialiserar mig bara på 3D.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Jag drivs av ständig utveckling och nyfikenhet inför nya innovationer och arbetssätt. Att få ynnesten att arbeta med människor som har samma förhållningssätt till utveckling och att också dela de kunskaperna med varandra. Prestigelöshet är A och O för mig. Det är nödvändigt för att komma framåt. Vi är alla bra på något, att hitta det och att hjälpa till att lyfta de förmågorna hos och med andra kollegor tycker jag är väldigt givande.
Att inte ta sig själv på för stort allvar. Kunna le åt sina misstag och ta nya tag i stället.
Sist men inte minst, att ha roligt på jobbet med mina kollegor.


Vad är det bästa med att arbeta på Fashion Factory?
Öppenheten, det varma och avslappnade klimatet, tilltron och tillvaratagandet av allas specialistkompetenser. Sen har vi också väldigt roligt tillsammans!


Vad jobbar du med för spännande projekt just nu?
Ett spännande innovationsprojekt inom 3D är närmast på agendan. Kan inte berätta mer förrän senare i höst. Har flera andra små och större spännande jobb och samarbeten inom 3D på gång också.


Har du någon hemlig talang?
Ha, ha, nej tyvärr. Jag kanske har talang, men ingen som är särskilt hemlig. Jag är nog för öppen för det.


När du inte jobbar, vad gör du då?
Jag läser extra språk på Duolingo till morgonkaffet varje dag sen pandemins början. Då jag gillar att lära mig nya språk så har jag fortsatt med det. Det är stimulerande att göra något helt annat än det jag håller på med dagligen på jobbet. Jag springer regelbundet för att få ny energi och rensa hjärnan. Böcker, filmer, god mat, resor, vänner och familj ingår givetvis i livets goda.

Har du något personligt motto?
Var vänlig och skippa prestigen 😊