Möt Teamet – Maria Johnson

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Maria Johnson, digital mönsterkonstruktör samt 3D visualiserare:

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv?
Jag är en kreativ person som älskar att skapa. Att skapa i min trädgård, i köket, sticka, vid datorn i 3D, vid symaskinen och mycket mer.
Jag fascineras av att med värme, sol och vatten så blir ett frö ett träd, blomma eller något vi kan äta. Älskar natur och att se hur många olika varianter det finns av allt i naturen. 

Vad är din bakgrund?
Jag är utbildad inom mönsterkonstruktion och 3D, CLO på YH här i Borås. Jag tittar inte på plagg som en vanlig person gör. Jag se olika lösningar på att effektivisera produktionen av ett plagg. Antingen i sömnad eller i konstruktion. Bland det bästa jag vet är att ta någons drömplagg och ta fram det mönstret och sedan få till ett likadant plagg i olika storlekar. Mönsterkonstruktion och gradering är det som jag verkligen brinner för.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Att se hur kunder får de plagg som de har skapat, att andra kan bära eller skapa de plagg som de har drömt om.


Vad är det bästa med att arbeta på Fashion Factory?
Vad jag gillar med FF är varianten av alla olika typer av plagg som skapas. Att det finns ett team bakom där alla har sin specialitet och kompetens.


Vad jobbar du med för spännande projekt just nu?
Jag har precis avslutat ett projekt med konstruktion av arbetskläder med avprovning i 3D samt ett rullande projekt med damtoppar. Ett annat jobb jag gör är mönsterpaket till privatpersoner, bl.a digitalisering av mönster, gradering, skapar måttlistor och skriver instruktioner så att kunden enkelt skall kunna sy ett proffsigt plagg hemma.


Har du någon hemlig talang?
Det tror jag inte…Jag är ganska genomskinlig 😊 Men det förstås, jag är grym på att sjunga i bilen och dansa i köket!


När du inte jobbar, vad gör du då?
Hänger med min familj. Allt ifrån att spela spel, laga mat, gå i skogen, bad eller vad som önskas. Finns det inget som önskas så syr jag gärna. Har alltid minst ett projekt på gång.

Har du något personligt motto?
Att leva för något större än mig själv.