Möt vår praktikant

Möt vår praktikant Louise som varit hos oss på Fashion Factory Sweden under våren. Louise utbildar sig till modedesigner på Nordiska Textilakademien här i Borås.

Berätta lite om dig själv och din bakgrund

Jag heter Louise Molinder, 26 år, bosatt i Göteborg sedan 2017 men uppväxt i Höganäs och gick skolan i Helsingborg. Jag är studerande till designer på Nordiska Textilakademin i Borås. 

Det var inte självklart för mig först att jag ville jobba i modebranschen. Det var mer som en vändning i livet efter pandemin då Nordiska Textilakademin gjorde reklam för programmet Internationell Designer inom Textil, Mode och Funktion. Det första jag personligen läste var Internationella relationer, ett kreativt yrke inom en bransch som jag fått till mig från omvärlden att vara brutal. Jag tittade på vad jag hade på mig, det content jag följde och min egen kritiker och insåg, men detta kan vara en bra idé. Tidigare under gymnasiet läste jag tekniklinjen med inriktning arkitektur så vändningen kom lite som en chock för mig.

Varför har du sökt praktik hos Fashion Factory Sweden?

Första gången jag träffade Erika och Jennifer var under våren i första läsåret då vi fick lära oss Techpacks. Jag blev fascinerad av Erika och Jennifer och deras helhetskoncept inom modebranschen. Med funderingar på vad jag ville jobba med efter utbildningen så slog det mig, men vilken lärorik praktikplats om jag skulle fått lov att praktisera på Fashion Factory Sweden AB!

Vad är dina styrkor och vad drivs du av?

Mina styrkor ligger i nyfikenhet, ihärdighet och behovet av att ständigt utmana mitt Imposter Syndrome.
Frågan jag tycker om att ställa till mig själv är: Vad kan jag göra för att förbättra resultatet? Vad behöver jag lära mig för att tillgodose de funktioner och detaljer som jag och slutkonsumenter antingen favoriserar eller saknar i våra köp?
Det handlar om att se detaljer och i.o.m god och ond stress i samhället så gäller det att svälja egot och träna ögat.

Jag trivs väldigt bra på Fashion Factory Sweden och har fått ett varmt mottagande med både uppdrag som skarpt orienterar sig kring målgrupp ur ekonomisk synpunkt och andra uppdrag som orienterar sig till den målgrupp som söker ett kreativt värde och hantverk i sin produkt.

Vilka är dina karriärmål (var ser du dig själv om 10 år)?

Om tio år så ser jag mig själv researcha på ytterligare två språk utöver engelskan och svenskan. Franska och Tyska, modebranschen har återgett mig intresset för moderna språk genom studiebesök på både ISPO och Premiere Vision. Jag ser mig själv i att fortsätta grotta ned mig i olika ämnesområden. I.o.m pandemin lärde jag känna mig själv som en riktig nörd. 

Frågan vart jag ser mig själv om tio år är ganska rolig, vartenda gång som något blir bra är när starten börjar med gedigen ångest. Jag får se vart ångesten hamnar någonstans.

Vad har du fått ut av din praktik hos FF?

Av praktiken på Fashion Factory Sweden AB har jag fått ut att jag vill fortbilda mig inom design mer konstruktionsmässigt. Jag trodde jag skulle vara trött på studier till sommaren, men insåg motsatsen.

Har du någon hemlig talang?

Min hemliga talang är att teckna med kol, gärna från grillen. Fast den är inte hemlig, den är publicerad!