3D DESIGN

Virtuell provframtagning

Uppdatera din designprocess med hjälp av 3D-plaggsimulering för att öka effektiviteten, förbättra kvaliteten och minska ledtiderna.

Att arbeta med CLO 3D erbjuder flera fördelar när det gäller att ta fram mönster och göra avprovningar från både ett design- och produktionsperspektiv. Här är några av de främsta fördelarna:

Snabb och exakt prototypskapande: Möjliggör snabb och realistisk prototypskapande i en digital miljö. Detta sparar tid och kostnader jämfört med att skapa fysiska prototyper. Du kan enkelt experimentera med olika designalternativ och snabbt se hur de ser ut i 3D.

Förbättrad designprocess: Genom att arbeta i en digital 3D-miljö kan designers och konstruktörer visualisera och ändra designen i realtid. Detta ger möjlighet att utforska olika modeller, färger och material utan att behöva skapa flera fysiska prototyper. Det leder till bättre och mer genomtänkta designbeslut.

Passform och komfort: CLO 3D gör det möjligt att skapa virtuella provdockor som representerar olika kroppsformer och storlekar. Detta hjälper till att säkerställa att kläderna passar för olika målgrupper och kroppstyper. Du kan utföra avprovningar digitalt och göra nödvändiga justeringar innan du skapar fysiska plagg och prototyper.

Minimerar material- och resursavfall: Du kan optimera mönstret för att minimera spill av material. Detta är både kostnadsbesparande och miljövänligt, eftersom det minskar mängden textilavfall.

Bättre kommunikation i produktionen: CLO 3D ger dig möjlighet att dela digitala mönster och prototyper med produktionsteam och tillverkare över hela världen. Detta underlättar kommunikationen och minskar risken för missförstånd och felaktig tillverkning.

Kostnadsbesparingar: Genom att eliminera behovet av att skapa flera fysiska prototyper och reducera materialavfall kan arbetet leda till betydande kostnadsbesparingar på lång sikt.

Ökad konkurrenskraft: Genom att använda den senaste teknologin inom mode- och textilindustrin kan företag vara mer konkurrenskraftiga och snabbt anpassa sig till förändrade trender och leverantörs- kundkrav.

Vill du lära dig att arbeta med CLO 3D? Vi utbildar och håller i kurser, kontakta oss för mer info.

Mönsterkonstruktion 3D

Plagget utvecklas genom en 3D-simulering i CLO 3D. Förändringar kan granskas direkt på mönstret, samt hur plagget eller mönsterdelarna anpassas till kroppen. Genom att använda denna metod förfinas designens kvalitet avsevärt, vilket möjliggör tidigare kontroll av silhuett och passform i designprocessen. Detta sparar även tid och resurser i prototyp-framtagningen.

Catwalk

Vi kan hjälpa er att ta fram presentationer i 3D, där din avatar till exempel kan gå en catwalk i dina virtuella plagg och visas upp och användas för en upphandling, visas för en säljkår eller användas till din hemsida.
Låter det intressant? Hör av dig till oss så berättar vi mer!