OM OSS

“Vi vill arbeta nära, tillsammans & långsiktigt”.

Öppenhet

Transparens och öppenhet är viktiga komponenter i vår kommunikation. Vi drivs av nytänk och att tillsammans med er hitta den bästa lösningen. Nyfikenhet gör oss ständigt öppna för nya idéer och möjligheter.

Personligt engagemang

Vi ser personligt ansvar som en del av arbetsglädjen. Vi vågar nå framgång men också dra lärdom. Passion och glädje till yrket gör att vi är angelägna om att alltid göra det lilla extra.

Professionellt

Av erfarenhet och kompetens försöker vi alltid göra de bästa prioriteringarna i varje situation. Vi agerar alltid professionellt mot våra kunder och leverantörer. Kommersiellt och kundorienterat tänkande i varje led.

Alltid i framkant

Vi försöker alltid vara steget före, alltid ligga i framkant och gillar korta beslutsvägar samt ett snabbt agerande. Vi håller oss ständigt uppdaterade inom kommande trender och de många skiftningarna i vår bransch.

 

Goda relationer

Skapa långsiktiga och goda relationer med våra kunder samt leverantörer är något vi värdesätter högt. Vi visar alla vi möter respekt, prestigelöshet och håller vad vi lovar. Vi vill att alla ska vara vinnare!

Miljö & Etik

Hållbarhet och etik är viktiga frågor för oss. Vi ser det som en självklarhet att jobba för en bättre framtid. “Ta tillbaka plaggets värde” är vårt ledord, då menar vi hela processen från design till färdigt produkt.

 

Awesome!

Fashion Factory have played a big part in the creation of my brand Lub Dub Denim and my products. They have very skilfully guided me through the world of fashion design and I could not recommend them warmly enough. We have worked together for over a year and I hope to continue to do so indefinitely. They are skilled, creative, communicative and just very nice to be around.

Kiki Karlsson / Lub Dub Denim

Lyhörda!

Jennifer och Erika på Fashion Factory Sweden är två otroligt duktiga och lyhörda designers som dessutom har kunskap och erfarenhet i alla led av design och produktion. För mitt märke MadeinBorås så är deras arbete en förutsättning för framgång och jag rekommenderar dem varmt.

Jeanette Regnér / Madeinboras

Great Service!

Highly professional work force with great skills and good knowledge in textiles. Always helpful and supportive in all questions.
With their large contact net in various fields of technology and design, they are the obvious partner for small or large, short or long lasting, projects.

Patrik Axelsson / SHL Healthcare

“Slow Fashion – Vägen till en ansvarsfull mode och textilindustri.”

– Fashion Factory Sweden

Bakgrund & kompetens

Vilka är vi?

Grundare av Fashion Factory Sweden, Jennifer Dutton och Erika Berg Levin, båda utbildade inom textil, modedesign och produktion. Därefter många års arbetslivserfarenhet, främst som designers inom segmenten: dam, herr, barn, samt underkläder och bad. Transparens och öppenhet är viktiga komponenter i vår kommunikation.

Skräddarsydda lösningar

Efter många år i textilbranschen kan vi kalla oss för experter inom slow fashion. Vi har skapat ett brett kontaktnät av samarbetspartners och leverantörer och arbetar med olika typer av uppdrag, stora som små. Från idé till färdig produkt, utveckling av enstaka produkter/kollektioner eller re-design av färdig produktion. Vi kan bistå med helhetskoncept, trendanalyser, designuppdrag, eller bara vara behjälplig med sourcing/produktion.

Bra förhållande för människor & miljö

Vi värderar hållbarhet, miljö och etik högt och ser det som en självklarhet att arbeta för en bättre framtid inom textilindustrin. Vårt mål är att all vår tillverkning ska ske under gynnsamma förhållanden, både för miljön och för dem som samarbetar med oss. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Varför välja oss?

Marknaden är i förändring, fler ser stora fördelar med att anlita en designkonsult eller extern produktutvecklare. Kollektions- och design arbetet är vanligtvis mer omfattande under vissa perioder om året och då kan vi backa upp som konsult eller som en extern designavdelning. Vi kan också erbjuda ett helhetskoncept, så att ni som kunder kan fokusera på det ni gör bäst.

Över 25 års erfarenhet

MAC SCOTT— GEFA — ELIT TRIKÅ — PANOS EMPORIO — TED NICOL — PRÈT A PORTÈR GROUP — ALMIA — TROFÈ — LONDRÈ — SWESCO — THE SHIRT FACTORY  — ARIMI — DUGHULT OF SWEDEN — MILOOK

Möt teamet

Jennifer Dutton
CEO/Grundare

LÄS MER

Erika Berg Levin
CCO/GRUNDARE

LÄS MER

Matilda Malinsdotter
Designtekniker

Läs mer

Ellen Flybäck
CSR/Hållbarhet

Läs mer

Marie widén
Affärsutveckling/Hållbarhet

Läs mer

patrik Axelsson
produktionsteknik

Läs mer

Anna Pettersson
Inköp/Design/Techpack

Läs mer

Wendy Heijne
DESIGN/TECHPACK/3D

Läs mer

Maja Palmborg
Konstruktion/Animering

Läs mer

Helena Lumijärvi
Mönsterkonstruktion/3D

Läs mer

Samarbetspartners