Designbyrå baserad i textilstaden Borås.

Om oss

”Vi erbjuder full entreprenad inom mode & textil, från idé till färdig produkt. Vårt mål är att ta tillbaka plaggets värde och är ambassadörer för slow fashion – vägen till ett hållbart mode!”

Awesome!

Fashion Factory have played a big part in the creation of my brand Lub Dub Denim and my products. They have very skilfully guided me through the world of fashion design and I could not recommend them warmly enough. We have worked together for over a year and I hope to continue to do so indefinitely. They are skilled, creative, communicative and just very nice to be around.

Kiki Karlsson / Lub Dub Denim

Lyhörda!

Jennifer och Erika på Fashion Factory Sweden är två otroligt duktiga och lyhörda designers som dessutom har kunskap och erfarenhet i alla led av design och produktion. För mitt märke MadeinBorås så är deras arbete en förutsättning för framgång och jag rekommenderar dem varmt.

Jeanette Regnér / Madeinboras

Great Service!

Highly professional work force with great skills and good knowledge in textiles. Always helpful and supportive in all questions.
With their large contact net in various fields of technology and design, they are the obvious partner for small or large, short or long lasting, projects.

Patrik Axelsson / SHL Healthcare

”Vi vill arbeta nära, tillsammans & långsiktigt”.

Öppenhet

Transparens och öppenhet är viktiga komponenter i vår kommunikation. Vi drivs av nytänk och att tillsammans med er hitta den bästa lösningen. Nyfikenhet gör oss ständigt öppna för nya idéer och möjligheter.

Personligt engagemang

Vi ser personligt ansvar som en del av arbetsglädjen. Vi vågar nå framgång men också dra lärdom. Passion och glädje till yrket gör att vi är angelägna om att alltid göra det lilla extra.

Professionellt

Av erfarenhet och kompetens försöker vi alltid göra de bästa prioriteringarna i varje situation. Vi agerar alltid professionellt mot våra kunder och leverantörer. Kommersiellt och kundorienterat tänkande i varje led.

Alltid i framkant

Vi försöker alltid vara steget före, vill alltid ligga i framkant och gillar korta beslutsvägar och ett snabbt agerande. Vi håller oss ständigt uppdaterade inom kommande trender och de många skiftningarna i vår bransch.

 

Goda relationer

Skapa långsiktiga och goda relationer med våra kunder samt leverantörer är något vi värdesätter högt. Vi visar alla vi möter respekt, prestigelöshet och håller vad vi lovar. Vi vill att alla ska vara vinnare!

 

Miljö & Etik

Hållbarhet, etik och miljö är viktiga frågor för oss, vi ser det som en självklarhet att jobba för en bättre framtid. “Ta tillbaka plaggets värde” är våra ledord och då menar vi hela processen från design till färdigt plagg. Slow fashion är vägen till ett hållbart mode.

“Slowfashion – vägen till en hållbar modeindustri.”

– Fashion Factory Sweden

Bakgrund & kompetens

Vilka är vi?

Grundare av Fashion Factory Sweden, Jennifer Dutton och Erika Berg Levin, båda utbildade inom design, textil och sömnad. Därefter många års arbetslivserfarenhet (tillsammans över 40 år!) främst som designers inom segmenten: dam, herr, barn, samt underkläder och bad.Transparens och öppenhet är viktiga komponenter i vår kommunikation.

Skräddarsydda lösningar

Efter många år i textilbranschen kan vi kalla oss för experter inom slow fashion. Vi har skapat ett brett kontaktnät av samarbetspartners och leverantörer.Vi arbetar med olika typer av uppdrag, stora som små, från idé till färdig produkt, utveckling av enstaka produkter/kollektioner eller re-design av färdig produktion. Vi kan bistå med helhetskoncept, trendanalyser, designuppdrag, ibland kanske bara vara behjälplig med produktion. Ja, helt enkelt det mesta inom vår textila bransch!

Bra förhållande för människor & miljö

Hållbarhet, miljö och etik är viktiga frågor för oss och vi ser det som en självklarhet att jobba för en bättre framtid inom textilindustrin. Vår tillverkning sker under bra förhållanden – för både miljön och för dem som jobbar med oss. Tillsammans kan vi göra skillnad. Slow fashion är vägen till ett hållbart mode.

Varför välja oss?

Marknaden är i förändring, fler ser stora fördelar med att anlita frilansande designer/produktutvecklare. Kollektions/design arbetet är vanligtvis mer omfattande under vissa perioder om året och då kan vi backa upp som frilansande designer eller som en extern designavdelning. Vi kan också erbjuda ett helhetskoncept, så att ni som kunder kan fokusera på det ni gör bäst.

Över 25 års erfarenhet

MAC SCOTT— GEFA — ELIT TRIKÅ — PANOS EMPORIO — TED NICOL — PRÈT A PORTÈR GROUP — ALMIA — TROFÈ — LONDRÈ — SWESCO — THE SHIRT FACTORY  — ARIMI — DUGHULT OF SWEDEN — MILOOK

Möt teamet!

Jennifer
CEO/Grundare

Erika
CEO/GRUNDARE

Sanna
CSR/Hållbarhet

ELLEN
CSR/Hållbarhet

patrik
produktionsteknik

ANNA
Design/Tekniska skisser

MAJA
Mönsterkonstruktion/3D

MARIA
Mönsterkonstruktion/3D

samarbetspartners