Möt Teamet – Wendy Heijne

modedesigner

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Wendy Heijne, modedesigner/projektledare

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv?
Jag är ursprungligen holländska, men är gift med en svensk man och har två svensk/holländska barn. Även efter nästan tjugo år i Sverige bär jag fortfarande ingen hjälm när jag cyklar. Det kommer förmodligen aldrig att ske heller, detta till stor frustration av min man. När jag inte jobbar, umgås jag med min familj och om det finns möjlighet att planera liten egen tid någonstans hittar du mig på fotografiska eller på en vindsurfing bräda.

Vad är din bakgrund?
Jag är en modedesigner, med BA i modedesign från Nederländerna, sedan länge tillbaka. I nästan 20 år har jag designat damkläder, accessoarer, herrkläder och även några barnkläder. Jag är expert på material, färg och print och hållbarhet inom mode. Under mina sex år som egenföretagaren har jag även blivit duktigt på kroppsmått, produktion och digital marknadsföring mm.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Jag drivs av min vision för en ny och bättre modeindustri för både miljön och människor. Min vision är att det nuvarande standardiserade storlekssystemet och massproduktion ersätts av ett system med individuellt anpassade kläder, producerat efter beställning. Vi kommer att handla måttsydda kläder med vår digitala avatar. Det kan vara båda fysiska produkter, men också digitala kläder.

Vad är det bästa med att arbeta på Fashion Factory?
Det är en öppen och rak kommunikation och fokus på hållbart mode.

Vad jobbar du med för spännande projekt just nu?
Jag hjälper en kund att starta hennes klädmärke inom slowfashion. Från kundens idé har jag tagit fram designskisser och tekniska beskrivningar. Nu är vi mitt uppe i framtagningen av prototyper som snart kommer hem och skall provas av.

Har du någon hemlig talang?
Hmmm… Ja det kanske skulle kunna vara att jag kan dansa Brasiliansk dans 😁

Har du något personligt motto?
Man kan bara lära och växa genom att regelbundet gå utanför sin egen comfort zone.