Möt Teamet – Ellen Flybäck

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Ellen Flybäck, CSR/Hållbarhetsstrateg

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?
Jag är en erfaren projektledare inom mode, design och textil med inriktning på CSR &
hållbar utveckling. Jag drivs av innovation och utveckling samt av kollegor
som får mig att skratta.

Vilket är ditt expertområde?
Mitt fokus är på hållbar utveckling, både för miljö, människa och affären. Min främsta kompetens är projektledning i kreativa och innovativa projekt. Design och formgivning är ett stort personligt intresse och jag har god förståelse för den kreativa processen. Jag har besökt textilfabriker i alla världens hörn och känner en stor ödmjukhet inför de utmaningar som branscher står inför. Men också pepp!

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Att lära mig nya saker är både min motivation och den mest givande delen av mitt yrke. Utvecklingen inom hållbara lösningar och innovation går extremt snabbt eftersom vi står inför ett vägval; – en planet att leva på eller inte.

Vad är det bästa med att arbeta på Fashion Factory?
Ett glatt gäng, jag älskar att skratta 😁

Vad jobbar du med för spännande projekt just nu?
Just nu undersöker jag (tillsammans med ett grymt gäng), förutsättningarna för att utveckla svensk konfektionsindustri med hjälp av automation. En marknadsnära produktion skulle lösa många av problemen kopplade till överproduktion.

Har du någon hemlig talang?
Jag är grym på att komma ihåg låttexter.

När du inte jobbar, vad gör du då?
När jag inte jobbar så hänger jag i stallet, är hästtjej sedan sex års ålder och tycker fortfarande att det är lika roligt. Men majoriteten av min tid spenderar jag med min familj och mina vänner eller är ute i skogen med hunden. Eller så pysslar jag med något inredningsprojekt i vårt sneda 20-tals hus med skäms-musik i högtalarna.

Har du något personligt motto?
Gör killräckligt!