Möt Teamet – Anna Pettersson

Anna Pettersson -designer

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Anna Pettersson, Designer/Projektledare

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?
Jag är utbildad modedesigner med över tjugo års erfarenhet av mode och textil inom dammode och arbetskläder. De senaste åren har jag kompletterat min kompetens som inköpare, men nu är jag tillbaka i modeindustrin igen.

Vilket är ditt expertområde?
Min huvuderfarenhet är dammode och arbetskläder. En styrka som jag besitter är min förståelse för kundens behov, kreativitet, känsla för färg, form och funktion och att driva den konstnärliga processen från idé till färdig produkt.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Jag tycker den mest givande delen av mitt jobb som designer är den kreativa och konstnärliga processen och att man är en del i en större sammanhang där många människor är sammanlänkade i ett samarbete. Jag drivs av min lust för den kreativa processen och att få använda flera av mina sinnen.


Vad är det bästa med kulturen och att arbeta på Fashion Factory?
Jag är stolt över att få vara en del av ett så bra team med skön och avslappnad attityd och stor kompetens inom mode och textil.


Vad jobbar du med för spännande projekt just nu?
Just nu jobbar jag för ett svenskt modemärke som gör klassiskt, tidlöst dammode i hög kvalitet, och älskar att gå till jobbet 😊


Har du någon hemlig talang?
Så hemlig är nog inte talangen, men är inte rädd för att sätta händerna och min kreativa person i husrenoveringar. Det har hunnit bli några hus och lägenheter under årens lopp, riva gamla avloppsrör, mura stenmur, byta tak eller skissa trädgårdshus är inga problem 😊

När du inte jobbar, vad gör du då?
Jag är intresserad av holistisk hälsa. Läsa böcker, mat, vistas ute i naturen, träna, yoga och meditation.

Har du något personligt motto?
Count only the good hours, fokusera på det positiva i livet!