Fashion Factory Sweden och Effektiv inleder samarbete

En förlängd arm – i båda riktningar. Så beskrivs det inledande samarbetet mellan Effektiv och Fashion Factory Sweden. Att skapa synergieffekter inom textilbranschen och på så sätt fylla det behov som idag finns på marknaden, är målet med samarbetet.

Fashion Factory är en kreativ byrå som erbjuder full entreprenad inom mode och textil, från idé till färdig produkt. Fashion Factory drivs av Jennifer Dutton och Erika Berg Levin, som genom sitt team av handplockade specialister och hantverkare, hjälper kunden genom alla processer inom design och produktion.

Lagkamrater med textil matchning

Fashion Factory har under en längre tid funderat på ett samarbete inom kompetensförsörjning. Bolaget ser en stor potential i samarbetet, då Effektiv är ett framåtlutat bolag inom kompetensförsörjning med lokal förankring, men även med en stor tillväxt i övriga landet. Effektiv å sin sida, samarbetar med många lokala textilbolag, men vill ta ett större kliv inom det textila området. Därför ser Effektiv det som mycket positivt att få den textila kunskapen in i bolaget.

– Det är så givande med partnerskap, när två världar möts och man delar med sig av sin branscherfarenhet, beskriver Therése Brundin, affärsutvecklare Effektiv.

– Vi är jätteglada över att få möjligheten att tillsammans med Fashion Factory få en förlängd arm in mot textilbranschen, fortsätter Kristin Rodewald, operativ chef Effektiv.

Komplettera varandras kompetenser

Grunden till samarbetet ligger i att Jennifer och Erika under en längre tid upplevt en brist på engagerad kompetensförsörjning i branschen, både som arbetsgivare och som arbetstagare. Därav ser man ett behov att tillsammans med Effektiv, skapa en plattform för tjänster relaterat till kompetensbehov inom textil och mode. Effektivs nätverk, i kombination med Fashion Factorys bransch, kunskap och kvalitet, vittnar om en fulländad matchning. Då båda bolagen har sitt säte i textilmeckat Borås, har man målsättningen att vara bryggan över från utbildning till verklighet samt äga kompetensfrågan.

– Vi ser ett behov av en stark bemanning- och rekryteringstjänst inom den textila branschen idag och tillsammans med Effektiv kan det bli verklighet, säger Jennifer Dutton.

– Genom att komplettera varandras kompetenser och kunskaper kommer vi att kunna utöka många av våra tjänster. Det känns oerhört spännande och inspirerande, avslutar Erika Berg Levin.

Grattis till oss för att vi vill spela i samma lag och tillsammans vinna GULD inom textilbranschen!