Möt Teamet – Matilda Malinsdotter

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Matilda Malinsdotter, designtekniker

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv och din bakgrund?
Jag har pluggat designtekniker utbildningen på textilhögskolan och lärt mig vara länken mellan design och produktion. Som designtekniker får man lära sig mönsterkonstruktion och passform, digitala verktyg inom CAD och CAM, tech packs och förbereda inför produktion, sömnad och kvalitetskontroller m.m. Sedan jag tagit examen har jag främst jobbat med en ny innovation inom fukthantering, vilket varit enormt roligt att få vara en del av. Jag har även läst ett år biomedicinsk analytiker innan jag insåg det inte var min grej och istället ville fokusera på textil, jag känner dock att kunskapen om kroppen och dess funktioner alltid kommit till nytta.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad är ditt expertområde?
Den mest givande delen av mitt jobb är att känna att jag genom min kunskap kan åstadkomma en förändring. Mitt expertområde skulle jag säga ligger i den digitala delen av produktutvecklingen.

Har du någon hemlig talang?
Min hemliga talang är att jag är en riktig hejare på pussel.

När du inte jobbar, vad gör du då?
När jag inte jobbar brukar jag passa på att gymma, umgås med vänner och läsa.

Har du något personligt motto?
Mitt motto är “Vad är det värsta som kan hända?” – vilket kan låta lite skumt, men min mamma, som varit egen företagare i många år, lärde sig genom att ställa denna fråga att alltid förbereda sig på vad som kan hända och ligga steget före.