Digitalisering av gamla tryck

Restaurering och digitalisering av tapetmönster eller tygtryck

Har ni upptäckt en dold skatt av handmålade eller handtryckta mönster som ni vill bevara för framtiden? Eller har ni kanske en unik bit tyg eller papper med ett tryck som förtjänar ett nytt liv på moderna produkter?
 
Vi har specialistkompetens för att återställa och/eller göra om och digitalisera dessa värdefulla mönster. Genom att omvandla mönstren till digitala filer kan de bevaras i sin ursprungliga form. Samtidigt som de kan användas för en mängd olika ändamål, från tapetdesign till inredningstextilier och modeprodukter.

 

 

Intresset för att bevara äldre mönster och målningar växer. Fokus skiftas från att endast skapa nytt och istället prioriterar att vårda det kulturella och historiska värdet. Många uppskattar de detaljerade och unika tapetmönstren från förr, och genom att restaurera och digitalisera dem kan vi bevara det vackra och unika för framtida generationer.
Vid digitaliseringen av mönster och tryck genomgår de en process av noggrann rensning och anpassning för att säkerställa en högkvalitativ reproduktion. Denna process kan också involvera reparation av eventuella ytliga eller strukturella skador. Dessutom kan det krävas rapportering om endast fragment av mönstret finns tillgängligt. I filmen som visas ovan ser ni exempel på hur förändringarna görs.

 


Vi färgsätter även mönster, vilket kan förvandla dem till något modernt och nytt samtidigt som den ursprungliga charmen bevaras. 

Nedan bilder är mönstren digitaliserade, rensade, rapporterade samt färgsatta.