Digitalisering av gamla tryck

Restaurering och digitalisering av tapetmönster eller tygtryck

Sitter ni  en skatt av handmålade eller handtryckta mönster? Eller en tyg eller pappersbit med ett tryck som ni vill använda på en ny produkt?
Vi är specialister att laga, rapportera och digitalisera mönster och tryck. De kan då lätt sparas och bevaras inför framtiden. Vi kan även anpassa dem för digitaltryck, att användas till exempel för tapeter, inredningstyger, mode etc.


Att
digitalisera och restaurera gamla mönster eller målningar ligger verkligen i tiden. Trenden går mot att bevara det gamla vi har och inte bara producera nytt. Många älskar faktiskt detaljerade och unika gamla tapetmönster, och det är en trevlig metod att värna om det vackra och unika i designen. Att digitalisera ett mönster innebär att omvandla det till en digital fil. Då kan den skrivas ut eller tryckas på exempelvis en tapet eller ett tyg. När det gäller restaurering av tapetmönster kan det innehålla många olika element. Det kan vara lagning eftersom det kan finnas ytliga eller strukturella skador, rapportering då man kanske bara har ett fragment från ett mönster.

Här ser ni en en tapet som Jennifer dels restaurerat men även färgsatt. Att färgsätta kan verkligen förändra tryck till något mer modernt och nytt. I filmen som visas ovan ser ni exempel på hur förändringarna görs.
Nedan bilder är mönstren digitaliserade, rensade, rapporterade samt färgsatta.