Möt Teamet – Maja Palmborg

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Maja Palmborg, 3D-konstruktion/Utbildning

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv och bakgrund?
Jag kom till Borås för att läsa till Garment Textile designer på Yrkeshögskolan i Borås och blev förälskad i yrket! Sedan examen har jag arbetat med mönsterkonstruktion på heltid och även startat företag. Innan jag flyttade till Borås bodde jag i Landvetter där jag växte upp, men känner mig verkligen som hemma i denna textilstad! 

Vilket är ditt expertområde?
3D-konstruktion och mer specifikt Clo3d! I Clo3d jobbar man i 2D och 3D samtidigt, vilket innebär att jag ser förändringarna på plagget eller produkten i realtid. Det är jättehäftigt och jag är säker på att detta är modevärldens framtid. Jag arbetar både med kundprojekt och håller även i utbildningar av programvaran Clo.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Det jag gillar med mönsterkonstruktion är att det är en blandning av kreativ design och det väldigt “nördiga” tekniska. Dessutom älskar jag att testa nya verktyg och komma på nya lösningar. En riktigt bra arbetsdag är när Clo 3D kommer ut med en ny uppdatering och jag har tid att prova alla nya funktioner!

Har du någon hemlig talang?
Trots att jag inte är en expert på bakning är jag förvånansvärt bra på att baka saffransscones!

När du inte jobbar, vad gör du då?
Något av det bästa jag vet är att passa på att syssla med den delen av klädskapande som jag inte gör så mycket på jobbet, alltså sömnad och handarbete. Jag har även två kaniner (jag brukar kalla dem för mina veganska katter). De är riktigt söta, men det är tur att jag kan sy för de tycker om att gnaga små hål i allt de kommer åt från kläder till kuddar och möbler…

Har du något personligt motto?
Don’t look back, you are not going that way.