Årets färg 2024

Årets trendfärg – enligt Pantone Color Institute

Nu presenterar Pantone Årets färg 2024, Peach Fuzz 13-1023. Med en poetisk och romantisk karaktär, och en ren persikoton med vintagekänsla, reflekterar Peach Fuzz över det förflutna. Samtidigt som den har omarbetats för att passa in i dagens samtida atmosfär.

Under 25 år har Pantone Color Institute presenterat årets färg. Som i sin tur har påverkat produktutveckling och inköpsbeslut i flera branscher såsom mode, inredning, industriell design mm. 
För att komma fram till Pantone Color of the Year krävs en genomtänkt trendanalys. Pantones färgexperter skannar vår omvärld och letar efter nya färginfluenser. Bland annat genom underhållningsindustrin, konstsamlingar, mode och alla områden inom design, populära resmål, socioekonomiska förhållanden. Influenser kan också komma från ny teknik, material, texturer och effekter som påverkar färg.

pantone-color-of-the-year-peach-fuzz

Om färgen

I en tid av oro på många områden i våra liv växer vår längtan efter omsorg, empati och medkänsla allt starkare. Precis som våra drömmar om en mer fridfull framtid. PANTONE 13-1023 Peach Fuzz är en varm och inbjudande nyans som framhäver vårt behov av gemenskap med andra och den känsla av fristad som detta skapar. Den introducerar en ny, mjukare approach till färg. Med sin subtilt sensuella, innerliga persikofärg förmedlar den en känsla av ömhet och ett budskap om omtanke, delande, gemenskap och samarbete.

”När vi letade efter en nyans som speglar vår medfödda längtan efter närhet och kontakt, valde vi en färg som strålar av värme och modern elegans. En nyans som väcker medkänsla, ger en taktil omfamning och som utan ansträngning överbryggar det ungdomliga med det tidlösa”, säger Leatrice Eiseman, VD, Pantone Color Institute™

pantone-color-of-the-year-peach-fuzz

Källa: Pantone Color Institute.
Här kan du beställa säsongens trendmaterial