Möt Teamet – Marie Widén

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Marie Widén, Affärsutveckling/Hållbarhet

Vill du börja med att berätta lite kort om dig själv ?
Jag är uppväxt i ett litet samhälle som heter Lilla Edet, norr om Göteborg. Som barn tillbringade jag somrarna ute på havet och har sen dess alltid älskat västkusten och åker ut så fort jag får möjlighet. Idag lever jag med min familj, två barn och man strax utanför Borås.

Din bakgrund?
Jag har en masterexamen inom maskinteknik med inriktning produktutveckling och projektledning från Chalmers och jag har inte ångrat det valet en sekund. Min breda utbildning har öppnat många olika dörrar och jag är oerhört glad för det. Jag har arbetat i många olika branscher som teknik, tillverkning, IT, textil, offentlig sektor och inom fordonsbranschen. När jag arbetade på Science Park Borås drev jag flera hållbarhetsprojekt inom cirkulär ekonomi och skapade då mina fundamentala insikter hur organisationer bör utvecklas hållbart. Tidigt förstod jag att jag var väldigt intresserad av ledningsfrågor. Jag hamnade naturligt i förbättringsgrupper och arbetade med effektiviseringar av olika slag från produktion till arbetssätt i processer och projekt. Det var givet att jag skulle arbeta som projektledare och förändringsledare som senare blev chefsposition och nu coach inom verksamhetsstyrning.

Vilket är ditt expertområde?
Jag är verksamhetsutvecklare med stort fokus på långsiktiga och hållbara strategier. Jag hjälper till att bygga ramverk, målstyrning och samsyn.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Jag drivs av att se andra växa. Att skapa samsyn. När en grupp är på väg åt samma håll och människorna i den känner sig trygga för att förväntningar och resultat är i balans. Och att få påverka bolag att arbeta med rätt frågor som både driver verksamheten framåt och samtidigt få bygga mer hållbara samhällen, då mår jag som bäst.

Har du någon hemlig talang?
Kanske ingen talang, men jag älskar att äta surströmming.

När du inte jobbar, vad gör du då?
Cykeltur med barnen. Läser gärna en bok. Spelar tennis eller tar en mountainbikerunda med en kompis.

Har du något personligt motto?
Just do it! I kombination med att den som aldrig misslyckas den kommer heller aldrig att växa.