PBX – Kiosk med gott samvete!

 

 

Framtidens convenience

Den 12 oktober slog dörrarna upp för Pressbyråns nya satsning PBX, en kiosk med ett noga utvalt sortiment anpassat efter kundens behov och utifrån planetens gränser. Ett bidrag till att minska vårt fotavtryck på jorden, där varje val görs med omtanke. Läs gärna mer om konceptet i PBX – the story nedan.

Vi fick frågan av Ted Bernhardtz at work om att tillsammans ta fram ett hållbart koncept kring PBX arbetskläder. Självklart svarade vi ja! Ett superspännande projekt som landade i en uppsättning av tre överdelar, T-shirt, Piké och Overshirt, ett förkläde samt en tygkasse. 

Tygerna är 100% från överbliven produktion, sömnaden är gjord på en fabrik här i Borås och knapparna är gjorda av skräp från havet utanför Gotland. Både kunden och vi är mycket nöjda med resultatet.


Om PBX – the story

PBX är släkt med Pressbyrån, man skulle kunna kalla oss för en uppnosig lillasyster, som är nyfiken och ställer (riktigt jobbiga) frågor och som utmanar gamla konventioner. PB i vårt namn kommer från Pressbyrån och X står för innovation och för framtiden. PBX bygger vidare på Pressbyråns snart 100-åriga arv som ett av Sveriges mest älskade varumärken, men vänder samtidigt kiosken både upp och ner och ut och in. I PBX ställer vi oss nämligen frågan, hur ser framtidens kiosk ut?

Svaret på frågan är att vi inte vet. Åtminstone inte än. Vi vet vissa saker, till exempel att framtidens kiosk bryr sig om att planeten mår bra. Och att produkterna vi säljer tillverkas under schyssta förhållanden. Vi vet också att framtidens kiosk fortsätter att lösa människors behov i vardagen, med bra produkter och smarta tjänster. Men exakt vilka de produkterna och tjänsterna är och kommer att vara vet vi inte riktigt än och det är därför vi har startat PBX. För att tillsammans med kunder, leverantörer och forskare försöka ta reda på det. Därför kallar vi PBX för ett forskningsbaserat butiksexperiment och vårt “living lab”, en plats för oss att utforska och testa oss fram mot framtidens smarta lösningar – både idag och imorgon.