DESIGN

Designprocessen

Att planera en ny kollektion är en spännande resa!

Vi inleder arbetet genom att gemensamt skapa moodboard och färgkarta, där vi tillsammans med er som kund definierar stilen, känslan och färgskalan för det kommande projektet. Moodboardet och färgkartan utgör hörnstenarna i uppbyggnaden av er kollektion, och de fungerar som den konceptuella plattformen som vi bygger vidare på. Behöver ni hjälp med sortimentsplaneringen börjar vi med den i ett första skede.
Efter att ha tagit fram det visuella ramverket vänder vi vår uppmärksamhet mot materialvalet. Här utvärderar och väljer vi noggrant de material som bäst kompletterar den önskade stilen och känslan. Denna fas involverar inte bara en utvärdering av estetiska aspekter utan också en hänsyn till funktionalitet och hållbarhet, vilket är avgörande för att skapa produkter av hög kvalitet.
Nästa steg är att skapa techpacks och prototyper. Vi tar hänsyn till varje aspekt av designen, inklusive måttlistor, mönsterkonstruktion och passform.
När alla delar är på plats går vi vidare till produktionsskedet. Här kan vi vara behjälpliga med sourcing av material och tillverkning från leverantörskontakter.
Sammanfattningsvis strävar vi på Fashion Factory Sweden alltid efter att vara er pålitliga partner genom hela produkt- och designprocessen, med en tydlig och professionell metodik som säkerställer att varje steg utförs med noggranhet och omsorg om detaljerna.

Vilka utmaningar står ni inför?

Vi tillhandahåller skräddarsydda lösningar för företag inom mode- och textilbranschen. Om du väljer att arbeta tillsammans med oss på Fashion Factory Sweden får du ett erfaret team som har en gedigen textil bakgrund samt en stor dos passion för mode och trender.
Kontakta oss idag för att diskutera era behov och hur vi kan hjälpa er att nå era mål.

Designer med helhetsansvar eller designassisten: Våra designers besitter stor kompetens både när det gäller trender, produktframtagning, passform och produktion. Vi kan hjälpa till med inhyrd intern resurs eller som extern designavdelning, vad som passar ert företag bäst.

Passform: Passform är en utmaning för många företag. Vi har expertis inom detta område och kan se till att era produkter har den passform ni efterfrågar till er målgrupp.

Hjälp vid toppar: Punktinsatser när ni behöver det som mest. Det kan vara skisser, tech-pack, mönsterkonstruktion, måttlistor etc.

Mönsterkonstruktion: Här kan vi erbjuda avlastning och hjälp, dels inom traditionell konstruktion men även inom CLO 3D.

3D teknik. Tänk att kunna reducera antalet prover vid framtagning av nya kollektioner! Sparar både tid, pengar och är hållbart över tid. Fler och fler kunder väljer att arbeta i 3D, där man skapar både mönster och kan se plagget uppsytt på en och samma gång. Läs mer här

Uppstart av ny produktgrupp: Är ni i fas att starta upp en ny produktgrupp? Vi hjälper er med allt från design till färdig produkt. Produktutveckling, tekniska skisser, sourcing av tyger & fabriker.

Produktion: Letar ni efter nya produktionskanaler eller vill ställa om till Europaproduktion? Vi jobbar tätt med fabriker främst i Turkiet, Polen och Litauen.

Hållbart företagande: Omställning mot Agenda 2030 är något som många företag behöver ta hänsyn till. Vi kan hjälpa er att navigera i denna omställning och se till att ni uppfyller de hållbarhetsmål som satts upp. Läs mer här