Nytt innovationsuppdrag inom barnkläder – OICAN

 

 

Barnkläder med stödfunktion ger ökad livskvalité

Systrarna Sofie Hellström och Sarah Hellström ligger bakom företaget OICAN Wear.
Med hjälp och stöttning av Science Park Jönköping och Borås Inkubator har de har under en tid arbetat med att utveckla en innovativ produkt inom segmentet stödkläder för barn.
Fashion Factory Sweden har fått uppdraget att tillsammans med entreprenörerna Sofie och Sarah designa och producera produkterna.
Vi blev så berörda av Sofies berättelse om bakgrunden till Oican och det känns både rätt i hjärtat och samtidigt spännande att få vara del av detta projekt, säger Jennifer som är projektledare för uppdraget på Fashion Factory Sweden. Det är en så viktig produkt som kan hjälpa många barn och familjer till en mer “normal” vardag med spring, lek och bus.

Bakgrund

När Sofies son Gabriel var ett år gammal fick de beskedet att han hade en medfödd sällsynt benskörhetssjukdom, utbudet av stödprodukter på marknaden var och är långt ifrån vad de efterfrågade. Detta blev startskottet på Sofie och Sarahs resa med att utveckla funktionella stödkläder till barn med medicinska diagnoser.


Funktion, kvalitet & hållbarhet

– Viktigt är funktionen, att kläderna ska ge rätt stöd och att det ska vara hållbara i alla avseenden, både slitstarkt och miljömässigt, säger Sara

I första steget kommer de att ta fram två produkter för olika användningsområden som riktar sig till barn i 0-6 årsåldern. Det kommer vara plagg som kan användas i vardagen som till exempel på lekplatsen och i skogen.

De kommer att sälja produkterna direkt till privatpersoner via en egen webbshop, men hoppas även kunna sälja på globala plattformar. Deras “mission” handlar främst om att göra världen lite bättre för de här barnen och föräldrarna. – Att vara aktiv och leka är en självklar och viktig del av alla barns liv, säger Sarah.

 

Varför namnet OICAN?

Osteogenesis Imperfecta är namnet på benskörhetssjukdomen, som är känt som förkortningen OI runt om i världen. Barnen utsätts för många prövningar i livet, men de har också en stark drivkraft att visa att de kan, därav ordet CAN. Uttalas (O I can)
OICAN

Har du en innovationsidé du vill förverkliga? Hör av dig! KONTAKT