Möt teamet – Jennifer Dutton

Möt Teamet bakom Fashion Factory Sweden

Jennifer Dutton VD och en av grundarna av bolaget

Vill du börja med att berätta lite kort om Fashion Factory och vad ni gör?
Vi kallar oss för en totalentreprenad inom mode och textil, vår styrka är att hålla i hela processen från kundens idé till att produkten finns på lagret. Vi anpassar våra uppdrag utifrån kundens behov, allt från punktinsatser till heltäckande lösningar. Våra kunder är små som stora företag som söker hjälp inom textil, modedesign, produktion och branding. Genom att lyssna, diskutera med vår kund och ha fokus på hållbar utveckling arbetar vi tillsammans fram en plan för varje unikt projekt. Vi är så stolta över teamet vi har idag, som har många års branscherfarenhet och ett stort driv. 

Vad är din professionella bakgrund?
Min yrkeskarriär startade 1994 på Mac Scott design AB, ett anrikt företag som startades i Borås redan under 1960-talet. Min roll var designassistent åt dåvarande chefsdesigner. Jag började jobba där en vecka innan skolavslutningen på Nordisk Designskola (Nordiska Textilakademin idag)

Efter några år som assistent fick jag chansen att starta upp en ny kollektion för Mac Scott med något yngre inriktning. Några år därefter tog jag över rollen som chefsdesigner. Totalt blev det 14 år på Mac Scott, jag har så många roliga minnen från den tiden!

Min nästa arbetsplats blev Swesco Textile AB där jag var designer för Ted Nicol, därefter på Trofé då jag fick erfarenhet av bad och nattkläder. Jag har också varit ett par år på Dughult of Sweden, ett spännande företag som har all sin tillverkning i Sverige.

Vad är den mest givande delen av ditt jobb och vad drivs du av?
Designprocessen, att se en idé gå från en skiss på ett papper till en färdig produkt, är fortfarande vad som driver mig idag. Jag älskar också att planera och koordinera kollektioner, hitta fina mönster och vackra färger. Att hitta hållbara designlösningar och arbeta tillbaka mot Slow Fashion, där varje plagg har sitt värde.
Energin som uppstår i möten med olika kunder och samarbetspartners är också enormt givande och något jag inte skulle kunna leva utan.

Vad är det bästa med kulturen på Fashion Factory?
Vi skrattar på jobbet varje dag! Att hitta glädje på jobbet är så viktigt för både mig, Erika och övriga teamet, vi är fullständigt övertygade att man gör ett bättre jobb då.
Frihet var en av de stora drivkrafterna när vi startade eget och fortfarande en viktig del av vår kultur. Vårt primära fokus ska alltid vara en nöjd kund, och ibland får man hjälpas åt att hitta fram. Vi är prestigelösa och behandlar alla med samma respekt.

Vad jobbar du med för spännande projekt just nu?
Vi har rätt många projekt på gång samtidigt nu, jag designar denna veckan vårkollektionen 2023 åt ett Boråsföretag, en kund vi jobbat med i många år. Jag har också ett par innovationsprojekt där vi testar olika modeller och material, samt produktion igång för några andra kunder. Nu i vår har vi flyttat till större kontor och börjat jobba i ett nytt CRM-system, så det har varit en hektisk men rolig tid. Vi har dessutom några riktigt spännande nya samarbeten på gång som vi hoppas kunna spika i höst. Dagarna går verkligen i ett, men det är så vi vill ha det!

Har du någon hemlig talang?
Hemlig talang…hmm…jag vann faktiskt en talangtävlig i nionde klass där jag och en kompis uppträdde och sjöng som Askungens möss haha. Önskar att mobiltelefonen funnits då, hade varit roligt att se nu 🙂

När du inte jobbar, vad gör du då?
Umgås med familjen och mina vänner så mycket jag hinner. Tar med hunden ut i skogen på långpromenad. Försöker få in lite träning och minst en padelmatch i veckan. Läser gärna böcker och gillar att laga mat. Jag har två tonårsbarn, så det blir mycket läxläsning, moppe-övningskörning, basketträning och inte minst tvätt (!!!)
– familjeliv helt enkelt.

Har du något personligt motto?
You can do it! Klyschigt, jag vet, men ett väldigt bra motto att leva efter 🙂